Een mooie presentatie maken met PowerPoint

 • Tijdens deze training leren we de kinderen hoe ze een mooie presentatie en spreekbeurt kunnen maken. We leren ze niet alleen hoe PowerPoint werkt, maar ook hoe je een goede presentatie in elkaar zet en natuurlijk niet onbelangrijk hoe je een goede presentatie geeft. We leggen ze uit wat ze wel en niet moeten doen in en met een presentatie.

Programma:

De Presentatie training bestaat uit 2 dagen, tijdens de eerste dag besteden we voornamelijk aandacht aan de werking van PowerPoint, de tweede dag gaan we aan de slag met presentatietechniek en een leuke oefening die we met elkaar uitvoeren. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Dag 1 (± 2 uur)

Dag 2 (± 1,5 uur)

 1. PowerPoint starten
 2. Een thema kiezen
 3. Een dia maken
 4. Plaatjes zoeken
 5. Pauze
 6. Tekst en plaatjes toevoegen
 7. Plaatjes aanpassen
 8. Overgangen
 9. Animaties
 10. Je presentatie veilig opslaan
 1. Korte herhaling van dag 1
 2. Video en geluid toevoegen
 3. Hoe presenteer ik
 4. Pauze
 5. Presentaties door de kinderen

Waarom PowerPoint

Microsoft PowerPoint is een zeer uitgebreid pakket met veel mogelijkheden voor het maken van presentaties. Ondanks dat het zo uitgebreid is, is het toch relatief eenvoudig om te leren hoe je met PowerPoint moet werken.

Er zijn op de markt nog veel meer programma's waarmee je presentaties kunt maken, toch is PowerPoint veruit het meest gebruikte pakket voor scholen en bedrijven.
Doordat schoolgaande kinderen grote korting krijgen op de aanschaf van Microsoft Software is het voor vrijwel iedereen mogelijk om met Microsoft Office te werken, ook dat is voor ons een belangrijke reden om voor PowerPoint te kiezen.