Een werkstuk is meer dan een verhaal

  • Wanneer we bezig zijn met het maken van een werkstuk, dan gaat het in eerste instantie om de inhoud. Het verhaal moet de moeite waard zijn, maar de manier waarop het verhaal gebracht wordt is ook zeer belangrijk. Een boek met mooie illustraties en een fijn lettertype leest prettiger dan een saai boek met hele kleine lettertjes. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van Geronimo Stilton, deze boeken zijn zeer populair bij kinderen door de illustraties en de grappige speling met de woorden.

    Wat we vaak zien is dat documenten willekeurig worden ingedeeld. Het ene hoofdstuk heeft een andere opmaak dan het andere en ook plaatjes staan her en der verspreid door het document. Hierdoor is het geen samenhangend verhaal maar een willekeurige verzameling van gegevens.
    Om aan te geven dat een nieuw hoofdstuk begint wordt de tekst vaak iets vergroot en vet gemaakt. Als je dit op de juiste manier doet kun je dit eenvoudig voor het hele document aanpassen zonder dat ieder hoofdstuk er anders uitziet of je de aanpassing voor elk hoofdstuk moet maken.
    Daarnaast kun je heel gemakkelijk een inhoudsopgave maken als je gebruik maakt van de handige opties van Word. Ook het plaatsen van toelichtingen is eenvoudiger als je weet hoe het moet.

Programma:

De 'Werkstukken maken in Word' training bestaat uit 2 dagen, tijdens de eerste dag besteden we voornamelijk aandacht aan de werking van Word, op de tweede dag gaan we met elkaar een mooi document maken en laten we zien hoe je dit het beste kunt doen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Dag 1 (± 2 uur)

Dag 2 (± 1,5 uur)

  1. Word starten
  2. Een opmaak kiezen
  3. Tekst invoegen
  4. Tabs en alineainstellingen
  5. Pauze
  6. Paginainstellingen
  7. Voorpagina maken
  8. Je document veilig opslaan
  1. Lijstjes en tabellen
  2. Plaatjes toevoegen
  3. Tekst rondom een plaatje
  4. Pauze
  5. Spelling en grammatica
  6. Indeling van je werkstuk